måndag 31 mars 2014

Drottningens hemlighet!

Bokomslag Drottningens hemlighet (inbunden)Har precis läst ut boken ”Drottningens hemlighet” av Johan Åsard. Att drottningens pappa vara medlem i nazistpartiet var väl inte direkt förvånande. Inte heller det faktum att drottningen tog så lätt på att hennes far varit organiserad nazist fick mig att höja på ögonbrynen. Hon lever trots allt i en miljö där det är helt okej att göra skillnad på folk och folk. Men självklart ska inte drottningen lastas för det hennes far gjort.

Det intressantast i boken var beskrivningen av hovets relation till medierna. Blir alltid lika förvånad över hur oprofessionellt de sköter sina mediekontakter. Dessutom lyckas de alltid anställa informationschefer som är mediefientliga. Om nu kungafamiljen tycker det är så jobbigt med mediebevakningen är det bara för dem att abdikera. Jag tänker i alla fall inte försöka stoppa dem.

Det absolut roligaste i boken var Madeleines förklaring till hennes omtalade ”tihi”. Hon har tydligen sagt i en intervju med Svenska Dagbladet att man i kungafamiljen ibland använder sig av sådana ljud för att kommunicera med varandra. Har man hört kungen, drottningen eller Carl Philip prata så kan man ju förstå att de kan behöva alternativa kommunikationsformer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar