fredag 10 mars 2017

Skuggans lag

Bokomslag  (inbunden)"Skuggans lag" av kriminalinspektör Simon Häggström är en gripande och intressant bok om prostitutionsgruppens arbete i Stockholm. Boken handlar framförallt om de människor de i prostitutionsgruppen möter i sitt arbete.

Jag grepps verkligen av kvinna som i boken kallas Lovisas öde. Lovisas mamma var missbrukar och prostituerad och hon drogade och sålde Lovisa till sexköpare när Lovias bara var ett barn.
Det är inte så konstigt att Lovisa fortsatta liv kantades av missbruk och prostitution.

För det mest ville Lovisa dö men hon var även rädd för döden.
Hon berättade för Simon att om hon visste att de bara blev svart så skulle hon varit död för längesen. Lovis liv slutade med en överdos på en offentlig toalett. Det bara att hoppas att döden inte var något att vara rädd för och att hon funnit frid.

Det här låter kanske hårt men vi måste börja tala om barns rätt att inte föddas. Jag är givetvis inte för tvångsaborter och tycker självklart att en kvinna ska få bestämma över sin egen kropp. Men om ett barn håller på att födas av en eller två kriminella och/eller missbrukande föräldrar så borde abortfrågan absolut diskuteras när de träffar sjukvården. Jag trött på allt snack om samvetsklausuler och barnmorskor som vägrar utföra aborter. Sluta skuldbelägg kvinnor som väljer abort. Och att få barn är ingen mänskligrättighet. Barnets väl och ve måste komma först. Och bland är kanske det bästa för barnet är att aldrig föddas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar